dinsdag 2 mei 2017

Sew4Nicu van Stichting Prematurendag
Ik heb groot nieuws voor jullie! 
Vanaf gisteren 1 mei is Abbiekes Gift met liefdevolle hand overgedragen aan de Stichting Prematurendag. Wij werken voortaan samen in het project Sew4NICU en *hier* kunt u daar alles over lezen! 
In feite verandert er voor de vrijwilligers van Abbiekes Gift niets. Jullie gaan een professionele ondersteuning krijgen en de contacten worden voor jullie gelegd, er hoeft niet meer persoonlijk afgegeven te worden in het ziekenhuis.

Het concept is alleen ietsje groter geworden en van een droom naar werkelijkheid gebracht. Door Claudia Hill - projectmanager bij Stichting Prematurendag -werd ik benaderd om de patroontjes van het Abbieke en het mutsje Bieke dat ik ontwierp in 2015. Een heel fijn gesprek volgde, en in het telefoongesprek van 1.5 uur dat daarop volgde is mij gevraagd om Projectleider te worden van Sew4NICU. Een hele eer want ik ken de stichting en heb die gevolgd van een idee naar werkelijkheid en was eigenlijk enorm verrast dat men mij daarvoor vroeg. 


Pakje Abbieke, dekentje Tim en mutsje Coral (maatje -1)
gemaakt door Barbara - vrijwilliger Sew4NICU
Met liefde heb ik ja gezegd. En met liefde zijn Claudia en ik de samenwerking achter de schermen al aangegaan. En jullie lieve lezers, kon ik nog niets vertellen! Ooooh wat is het moeilijk om geheimen te bewaren zeg! Een heel klein beetje informatie kon ik al weggeven in onze Prematuur Werkgroep waarop direct een aantal vrijwilligers daar ons al zijn gevolgd naar een splinternieuwe werkgroep voor Sew4NICU <3 

En wat hebben zij al hard gewerkt voor de kleine superhelden zeg!
De speeltafel in het St. Anna Geboortecentrum. Gevuld met liefde van onze vrijwilligers.
Erop de prachtige poster - gedoneerd door Vista Print met de prachtige tweeling meisjes van Dieuwertje van Driel
Gisteren, 1 mei, was de 1e verjaardag van de stichting Prematurendag. En wie jarig is trakteert zegt men! Dat heeft Sander Jonker - voorzitter - ook waar gemaakt. 

Hij gaf Nederland Sew4NICU. 

Ik citeer: 


"De reden waarom Stichting Prematurendag het programma Sew4NICU is gestart, is om positieve energie te geven aan Ouders van Couveusekinderen. Die energie is nodig om elke dag weer naar de Neonatologie afdeling te komen, waar hun kindje ligt, soms te vechten voor zijn of haar te vroeg geboren leventje. "Die positiviteit is ontzettend belangrijk. Als ouder leef je van uur tot uur... dagdeel tot dagdeel, dag tot dag .. tot de kleine ook echt naar huis mag, geloof je niet dat dat gebeuren kan.. Samen mochten wij al ons eerste project inzetten, het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop heeft een pakket met geweldige dekentjes, mutsjes, vlaggetjes en geurdoekjes mogen ontvangen. Een hele eer om dat naast een geweldig team te doen. De mensen achter de stichting zal ik jullie eens voorstellen de komende weken. 


Mutsjes gemaakt door Marjos.
Gevoerd dus ook buiten te gebruiken wanneer de kleine naar huis mag!! 

Couveuse hemdje Miracle Baby
In de speelkamer van het Sint Anna Geboortecentrum ontmoetten wij verpleegkundigen en staf, die enorm blij verrast waren door de kwaliteit die onze vrijwillige naaisters hen gegeven hadden. Aan de ontwerpen hoeft eigenlijk niets te veranderen! Ze zijn ontzettend blij met de gedoneerde items. Zij weten ook - een couveuse geeft een heel andere postitieve aanblik als het is gevuld met een kindje dat omringd is door liefdevolle spulletjes, in plaats van een spuugdoekje als dekentje. Een persoonlijk dekentje of mutsje, een rompertje dat speciaal voor de frĂȘle lichaampjes is gemaakt, dat zegt Wij geven om dit kindje. 

Het was een geweldige ervaring met gevoelens en emoties aan alle kanten die onmogelijk zijn in woorden samen te vatten.


Voor mij, als ook naaiende vrijwilliger, was dit een heel mooi hoogtepunt dat ik graag met jullie delen wil:

Wat een hele fijne reactie van de verpleging was, dat alle kleertjes waar nu wat aan mankeerde uit de kasten gaat en niet meer gebruikt worden. Dat die kast nu gevuld wordt met Abbiekes en mutsjes, dekentjes en vlaggetjes <3
Met jullie steun kunnen we dat door heel Nederland doen zodat iedere toekomstige ouder van een te klein geboren, te vroeg geboren of ziek geboren kindje, iets heeft voor zichzelf wanneer zij of hij voor het eerst kleertjes aan mag.
Dat dat al klaar ligt in de la op het kamertje wanneer het moment INEENS daar is.
Het dekentje mag meenemen waar het kindje voor het eerst onder lag.
Het vlaggetje dat in de kamer hing mag meenemen.
Het geurdoekje ook echt een fijn doekje is, inlaat van een opgevouwen versleten spuugdoekje 4x gevouwen in een bh (Hoe weldadig dit ook is voor je kindje.. DAT zit echt niet fijn)
Het mutsje ook thuis op kan.
En alles straks in een doosje thuis nog jaren de mooie mijlpalen markeren mogen. Nieuw, schoon, passend, heel 3

Lieve vrijwilligers... namens de te vroeg geboren, te klein geboren en ziek geboren kindjes...
  Bedankt!! 
Dank je wel <3 

Dat kan! door het formulier op de website in te vullen melden jullie je aan.

Abigail onder een dekentje zoals wij ze maken.. 25x25 cm..
hier 1 dag oud en een dagje zonder Cpap om te kijken hoe dat ging.
Dank jullie wel 


~*~

Een persoonlijke boodschap voor mijn nieuwe en ontzettend lieve vriendin Claudia: 
het is me een eer om met je samen te werken aan een gemeenschappelijke droom. We hebben gisteren vleugels gekregen om te vliegen over heel Nederland ... en dat gaan we doen ook. Dank je wel voor je onuitputtelijke steun, je lieve woorden, je trekjes aan mijn staart en bovenal, je vertrouwen in mij. <3 <3 Ik ben ENORM trots op jou en hoop samen eens met je te kunnen naaien. Dank je wel dat je mijn knipwerk wilde doen xxxx


Claudia Hill, staand naast de tafel met ook haar droom, samen met de zuster uit het St. Anna geboortecentrum
- wiens naam ik helaas ben vergeten.. sorry lieve verpleegkundige!


Aan alle Nicu, High Care, Medium Care, Neonatologie en pediatrie zusters:
 Jullie zijn allen engelen die ons couveuse ouders dragen .. en over onze kleine superhelden waken <3 
en Reinoud... mijn steun en toeverlaat.. dank je wel ... woorden zijn niet genoeg ... <3

De kleinste maatjes Coral
met liefde gemaakt door Carina

Onze spiksplinternieuwe website Sew4NICU


de Facebook groep van de Stichting Prematurendag waar ouders zich verzamelen
Voor hen die graag willen helpen met het uitsnijden van labeltjes, logo's, tekst voor op ieder dekentje of een maatlabel hebben we een aparte groep:
Ook daarvoor geldt, even een vrijwilligers formulier invullen graag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten