vrijdag 17 november 2017

Wereld Prematurendag 2017


Wat is het heerlijk om het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch te kunnen bezoeken met een vrolijk babbelende Abigail die voor me uit racet op het ziekenhuis terrein.
3 jaar geleden lag zij hier zelf met Wereld Prematurendag onder de bezielende leiding van verpleegkundige Maja de B. Van Mariette kregen wij een lief knuffeltje cadeau dat nog steeds op de commode ligt 🙂


#WereldPrematurendag 2017 stappen we het ziekenhuis met een licht hart binnen, wetende dat er een speciale stand vlakbij het restaurant in het ziekenhuis staat die toegewijd is aan Prematurendag. Op tafel koekjes met paarse sprinkels, cupcakes, lieve dames die alles over prematuurtjes weten en graag hun kennis delen met een ieder. De couveuse waar Abigail ook in lag staat bij het raam. Naast een baby nestje, met een pop die zowaar een Abbieke draagt! liggen gehaakte inktvisjes, door bevlogen vrijwilligers gehaakt voor de allerkleinsten, zo belangrijk! De dames dragen doeken waar juist ook prematuurtjes zich heel erg geborgen in voelen. Fijn ook bekende gezichten van de verpleging te zien! Bijzonder zijn de allerkleinste luiertjes p-3 die Abigail zelf ook als test heeft aangehad toen zij pas geboren was...

Het was een eer zelf de geurdoekjes voor #WPD17 van #Sew4NICU af te mogen geven, samen met het gedicht van @lentezoet "Dapper" dat ik voor deze speciale gelegenheid op deze manier mocht maken. Het krijgt een mooie plaats in het ziekenhuis op de Couveuse afdeling. Normaal gesproken werk ik achter de schermen en krijg de emoties en dankbaarheid niet mee ❤️


Het Jeroen Bosch was al bekend met de dekentjes, mutsjes en het couveuse vestje via #AbbiekesGift en in mei maakten zij kennis met Sew4NICU waar ook een Abbieke bij de presentjes zat toen wij op kraamvisite gingen bij kleine Jill.
Met liefde gebruiken zij wat wij hen schenken, het geeft zoveel warmte en kleur.
Wist u dat, dat goed passende kleding en lekker passende mutsjes en dekentjes kan zorgen dat het prematuurtje ook daadwerkelijk zich behaagelijk voelt en soms de couveuse een graad lager mag? Het draagt oprecht bij aan het aansterken van de kleine superheld.

Voortaan zal het Ziekenhuis Jeroen Bosch meegenomen worden in de officiele leveringen waar zij ontzettend blij mee zijn. De geurdoekjes worden direct in gebruik genomen, men gaf al direct uitleg erover aan de dame die naast mij aan tafel kwam staan. Wat bijzonder!
Wist u dat de geurdoekjes als vorm en concept zijn ontworpen door Claudia Hill - de projectmanager van Sew4NICU? Jazeker, een uitstekende uitvinding die met applaus ontvangen wordt.

Een prachtige video van Sew4NICU vindt u op de facebookpagina van de stichting Prematurendag
Een nederige en heerlijke ervaring, waar ik dankbaarheid en warmte mocht uitdelen, maar dit keer ook zelf ontvangen mocht. Als prematuur mama werd zelfs ik verrast met een prachtige goodybag  Abigail, die werd herkend 🙂 kreeg mooie ballonnen waar ze onwijs blij mee is! kan niet beter! Ze was zo zoet 
Het wat ontzettend fijn te zien, dat de voorbijgangers oprecht interesse toonden en met verbazing keek naar de mini kleertjes, items, doekjes, luiers die klaar lagen om kennis te maken met "de gewone wereld"
Ik zeg
een geslaagde dag voor allen. Met ontzettend veel dank aan alle vrijwilligers die hebben gezorgd voor maar liefst 3000!! geurdoekjes die de vriijwilligers en het bestuur zelf uitdeelden in diverse ziekenhuizen in Nederland. Volgens mij hebben we ze allemaal wel gehad? Geweldig he!
*Niet gehad maar wel graag kennis maken met de geurdoekjes en Sew4NICU van Prematurendag ? Neem contact op via de website van Stichting Prematurendag - Sew4NICU

Ik wens alle ouders en couveusekindjes, broertjes en zusjes een kort verblijf in het ziekenhuis toe opdat hun kleien superheld zo snel en sterk mogelijk mee naar huis mag.Wij gaan even bijkomen! 

Dames van de prematuurtafel, Mariëtte en Marloes, dank!!!
Liefs,
Sabrina van Doesburg en Abigail,
Projectleider Sew4NICU


Geen opmerkingen:

Een reactie posten