zondag 15 maart 2015

Kruippakje

Lekker naar buiten kijken vanuit de box...
Kruippakjes!

I-de-aal voor lekker in de box. Of als lekker pyjamaatje voor onder een slaapzak. Anderen vinden het fijn om aan te doen als ze hun kindje in een draagzak dragen zodat het geen bloot buikje krijgt. Ook leuk om als cadeautje te geven. Of in een extra luxe stofje voor een feestje... vooral als de babietjes nog erg klein zijn vooral makkelijk voor overdag de hele dag ;)

Hoe dan ook, iedereen heeft wel een favoriet modelletje. Om te dragen meestal, maar wij naaisters, wij hebben vooral favoriete modelletjes om te naaien. Want, heb je eenmaal een favoriet, dan maak je die vaker. En dat is weer vooral prettig, want dan hoef je niet zo vaak een patroontje te tekenen. En te leren maken ;)

Mijn favoriet is het kruippakje van Kiind. (ookwel Jumpsuit genoemd daar)

Maar dan een beetje aangepast natuurlijk want - make it Yours! Via Petrol and Mint vond ik de 1e aanpassing - extra ruimte in de vorm van een ei. EEN AANRADER en goed bedacht.  Een extra inzetstukje zodat het rond de billetjes net even iets mooier valt. Volg de foto of DEZE link en je vind een fijne tutorial met foto.

 tutorial op Petrol and Mint
het extra "ei"

Daarnaast vind ik het prettig om een goeie 1,5 cm extra ruimte bij het halsje te maken door het voorpand iets uit te diepen.  Vooral omdat ik het zelf fijn vind niets om mijn hals te dragen. geeft adem ruimte, maar dat zal in mijn eigen hoofd zitten ;)

Bij de gele sterretjes zitten nog extra kleine drukkertjesIk bleef maar vechten met de beentjes. Heb bij het ene pakje het boordje bij de enkeltjes open gelaten, en bij het andere zit het helemaal onderop aan elkaar vast. Ben er nog niet over uit wat nou prettiger is :)

onze kleine lachebek *smelt*
Tadaaaah, het resultaat een lief kruippakje voor Abigail in maatje 56, in het stofje dat ik een tijdje geleden bij Pieke Wieke kocht. (inmiddels uitverkocht daar).
Van origine bedoeld voor iets héél anders, maar aangezien ik 3 maanden zwangerschap mis is het over gebleven. Ik vind het Zoooo snoezig als kruippakje!
Een mutsje erbij dat ik online vond maakt het weer helemaal af :)

Ik maakte hiervoor er ook een in maatje 50/56 als kraam cadeautje, ik hoop dat Hanne het pakje en mutsje past ;) Misschien kan ik binnenkort daarvan ook een foto plaatsen :)

Hebben jullie ook een favoriet model babypakje dat je steeds opnieuw maakt, als cadeau of voor jezelf? Laat het me weten, ik ben benieuwd!!

Tot naais! 
Sabrientje7 opmerkingen:

 1. zeer mooi,

  ik maak ook dat kruippakje, bavetjes, mutsjes, dalton broekjes of kleedjes, naar gelang ik zin heb natuurlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhhhh idd smelt smelt waar ze zo lacht <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *glimlacht* Dank jullie wel voor de complimenten :)

  Ik maakte net mijn eerste broekje af ... ehm.. daar gaan we maar niet over schrijven en een ander modelletje proberen hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo schattig! Voor die kleintjes is dat toch ideaal he, zo een kruippakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zolang ze nog zo klein zijn absoluut! Al moet ik zeggen dat ik het inmiddels ook erg leuk vind om Abigail gewoon een jurkje aan te doen ;) maar voor gewoon, lekker, thuis, comfy en snoezig, Kruippakjes!

  BeantwoordenVerwijderen