zondag 5 april 2015

Kruippakjes - maatje prematuur

Ik ben eens achter mijn tekentafel gaan zitten en aan het ontwerpen geslagen sinds lange tijd.

Dit keer geen tas maar een kruippakje, ook wel boxpakje genoemd. Eentje waar niet alleen Abigail in past, met haar slanke lijfje, maar ook prematuur kindjes die nèt voor het eerst echte kleertjes aan mogen.


Dit pakje is voor mijn nieuwe achterneefje Beau maar Abigail mag het hier even showen!

Zelf ben ik aardig tevreden met het ontwerp. Zodra ik helemaal tevreden ben met de uitwerking kan het Test Team ermee aan de slag. Zodra ook zij hun ok geven zal het patroontje zelf te verkrijgen zijn tegen een vrijwillige donatie aan mijn project. Daarover later meer.

Nu heb ik zo hier en daar er al een klein beetje over verteld maar zal het ook officieel medelen:

Ik ben al een tijdje in voorbereiding om aan het ziekenhuis waar Abigail is geboren, en later ook heeft gelegen, wat dekentjes te kunnen schenken.


Het grootste deel van de gedoneerde stoffen door Wendy

Via een hele lieve vriendin Wendy kreeg ik een heerlijke doos vol stof waar ik jongens en meisjes dekentjes van kan maken. Zij zet zich zelf in voor het Berrefonds in België en maakt prachtige cadeaus <3

 Kleintjes worden dat, zo ongeveer 25x25cm want deze zijn bedoeld voor de meest kleine kanjers die ik ken, de prematuurtjes van de Nicu van het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. De verpleegkundingen daar heb ik beloofd terug te doen wat ik kan als dank dat zij Abigail en mijzelf hebben gered en vooral Abigail zó geweldig goed hebben verzorgd, dat zij na 3 weken al door kon naar de high care van de Couveuse afdeling (B5) van Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.
Aldaar kreeg zij haar eerste rompertje aan, maatje 42 en wat was dat een geweldig gevoel, haar aan te treffen in haar kleine glazen huisje met haar eerste kleertjes aan! Ik was er echt door ontroerd en sprak met de zusters aldaar af dat ik nog eens terug kwam en wat kleertjes mee zou nemen. Ze vertelde me namelijk dat wanneer ze wat in huis hadden, ze dit zo konden doen voor de kindjes.
Wat de zuster toen niet wist was dat ik die kleertjes zelf ga maken voor ze <3

9 juli hebben wij de eerste afspraak voor het prematuur spreekuur in het MMC en zullen dan de eerste dekentjes meenemen.

N.B.

Het gratis patroonpakket waar de Abbieke in prematuurmaatjes in zit mag worden aangevraagd via het contactformulier van de website van Sew4NICU. U ontvangt dan het Abbieke en enkele muts patroontjes in prematuurmaatjes. 

http://www.sew4nicu.nl

Op de volgende pagina staan een aantal gratis patronen aangegeven : 
https://sabrientje1977.blogspot.nl/search/label/Gratis%20patroontjes

Het Abbieke in de maat 56 t/m 80 kan worden aangekocht via mij, stuurt u daarvoor een email :) 

Nu is het niet makkelijk om aan patroontjes te komen van prematuur kleertjes. Veel hoorde ik "gebruik poppenpatroontjes" maar onze prematuurtjes zijn natuurlijk geen popjes. Deze zijn dan ook niet echt geschikt. Bij andere (web) winkeltjes kreeg ik eigenlijk te horen dat zij de patroontjes exclusief voor zichzelf gebruikten en ik het niet aankopen kan. Jammer, want als je in de avond maar een uurtje tijd hebt om even aan de slag te gaan, ben je zo veel tijd dus kwijt met het zoeken, dat ik zelf uiteindelijk niets voor Abigail heb gemaakt toen zij in het ziekenhuis lag. En dat is ok hoor, maar vind ik ergens toch jammer. Van lieve bevriende naaisters kreeg ik prematuur jurkjes en dekentjes, iets wat mij enorm ontroerde en ik nog steeds heel erg dankbaar ben!

Dat heeft me niet los gelaten dus ben aan het ontwerpen geslagen, zodat ik andere ouders of belangstellenden wél iets aanbieden kan. Het gaat me niet in de koude kleren zitten met de kleinste maatjes bezig te zijn. Heel wat emoties passeren de revue en zorgen ervoor dat ik het rustig aan doe en moet doen. Het is voor ons nog allemaal heel vers...
Inmiddels zijn de maatjes 56 t/m 68 in testfase en zullen zeer binnenkort te verkrijgen zijn.

Een patroontje met werkbeschrijving van een pakje dat juist ook voor prematuur geboren kindjes die voor het eerst in een warmtebedje mogen bijvoorbeeld. Of wanneer het kindje groot genoeg is en een gemakkelijk zittend pakje aan kan. Dan is het fijn als je zelf kleding maakt, ook voor deze kleine kanjers je wat maken kan.
Van Bora ben ik al jaren fan. Ze ontwerpt fantastisch leuke kinder tricots met een geweldige kwaliteit. Wij hebben samen contact gehad en zij is zo lief geweest enkele lappen stof te doneren, inclusief super schattige kaartjes!

Donatie van Debora van Bora! <3


Kruippakje "Abbieke" 

Het patroontje in de prematuur maatjes 44 t/m 50 zelf zal te verkrijgen zijn via het contactformulier van de website van Sew4NICU.
Meer informatie over prematuur, dysmatuur en ziek geworden kindjes vind u op www.prematurendag.nl


**aangepast na 1 mei 2017


Via mijn test groep krijg ik allerlei mooie resultaten al binnen, hieronder een kleine selectie : Tieneke maakte het in het rose flamingo : 


Mamadammeke koos voor VW busjes, klik op de foto om naar haar blog te gaan voor het testresultaat! 
Kristien koos voor dit juweeltje: To Be Continued ....

liefs, 
Sabrina

13 opmerkingen:

 1. Ik wil gerust ook testen voorop onze neo :) (waar ik werk)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het eerste testresultaat van MAmadammeke is te lezen op haar blog!
   ik ben Zo Trots!! en Arvid ziet er geweldig in uit <3

   http://mamadammeke.blogspot.be/2015/05/patroontest-kruippakje-bieke.html

   Verwijderen
 2. ooh zo super. Als je patroon af is dan zal ik jou linkje ernaar vermelden met de tekst erbij (ook in het engels) zodat IEDEREEN weet waarom ze er iets voor moeten betalen. Hopelijk krijg je zo heel veel geld speciaal voor de prematuurtjes (want heb mensen van over de hele wereld die naar al die dingen komen kijken^^)

  en testen wil ik ook wel maar heb geen prematuurtje in de omgeving dus dan zou ik de pakjes opsturen naar u als ze gemaakt zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou geweldig zijn als je het wilt vertalen en een link op je website :)
   De kleine hemdjes en jurkjes zijn geweldig, ik mocht een viertal jurkjes ontvangen van Linde en Lies toen Abigail net geboren was, en dat was echt geweldig en de zusters waren er weg van.

   Leuk dat je wilt testen, geef me op Facebook maar even een gil dan voeg ik je aan de testgroep toe. Je kan zelf een maatje kiezen, we testen vanaf maat 44 t/m 56 prematuur en maatje 56en62 normaal

   Verwijderen
 3. Wauw, doet me veel, het werken aan deze pakjes. Gaat een pietsje langer duren dan origineel gepland, maar het testen kan dan nu toch echt beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sabrien,

  Proficiat, dat is niet meer wat ik kan zeggen. Abigail ziet er geweldig uit en ik ben blij te horen dat ze het verder goed stelt. Het is schrikwekkend te lezen dat je zo vroeg in je zwangerschap HELLP hebt gehad. Ikzelf ben bevallen op 31 weken ook van HELLP, onze dochter Alexia was bij geboorte ook dismatuur, ze was gestopt met groeien op 29 weken. Ze doet het heel goed en mag binnenkort, als ze 2kg300 is, naar huis. Je pakjes zijn goddelijk en ik hoop niet te moeilijk want ik wil er graag maken voor Alexia. Doe zo verder en geniet van jullie dochter, ze is een wolkje. groetjes Hebe Loosveld

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook gefeliciteerd met jullie kanjer Alexia! Wat ongelofelijk fijn dat ze het goed doet! Ik wens jou ook een goed herstel!!
   Natuurlijk wil ik je een patroontje toesturen, stuur je mij een email?
   mai.designs.nl@gmail.com

   liefs,
   Sabrientje

   }|á/ ;øç´;l,saz.;/S ipokopçaÇ, '/;.kl,mn sde ,mk En "\
   2]
   ee3n ]\
   ['d
   en een dikke zoen van Abigail die het typen heeft ontdekt xxx

   Verwijderen
 5. Ik wil ook heel graag het patroontje kopen. Mijn zoontje werd bijna 2 jaar geleden geboren met 34 weken. Ik kreeg toen van vrienden prematuur kleertjes en was zo blij mijn kindje iets aan te kunnen doen dat paste in plaats van oversized en verwassen ziekenhuis kleertjes. Ik heb nu een doosje dat ik uitleen als iemand in mijn omgeving een pre- of dysmatuur kindje heeft. Ik wil deze graag aanvullen met zelfgemaakte kleertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil ook heel graag het patroontje kopen. Mijn zoontje werd bijna 2 jaar geleden geboren met 34 weken. Ik kreeg toen van vrienden prematuur kleertjes en was zo blij mijn kindje iets aan te kunnen doen dat paste in plaats van oversized en verwassen ziekenhuis kleertjes. Ik heb nu een doosje dat ik uitleen als iemand in mijn omgeving een pre- of dysmatuur kindje heeft. Ik wil deze graag aanvullen met zelfgemaakte kleertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat een ontzettend goed idee, een uitleen doosje!! wat een eer dat mijn pakje daar ook in mag komen dan :)

   Stuur je me een email? dan zorg ik dat alle info bij je terecht komt.

   groetjes,
   Sabrina

   Verwijderen
 7. Graag ontvang ik uw patroontje, daar een vriendin van mijn nichtje een prematuur kindje heeft gekregen.
  Ik wil mijn nicht graag helpen met naaien van wat kleertjes.
  Vriendelijke groet, Ineke van Leeningen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Ineke,

   U kunt via de website van Sew4NICU het patroon gratis aanvragen.
   www.sew4NICU.nl of via mail sew5NICU@prematurendagVERWIJDERDIT.NL

   Verwijderen
 8. Het gratis patroonpakket waar de Abbieke in prematuurmaatjes in zit mag worden aangevraagd via het contactformulier van de website van Sew4NICU. U ontvangt dan het Abbieke en enkele muts patroontjes in prematuurmaatjes.

  http://www.sew4nicu.nl

  Op de volgende pagina staan een aantal gratis patronen aangegeven :

  https://sabrientje1977.blogspot.nl/search/label/Gratis%20patroontjes


  Het Abbieke in de maat 56 t/m 80 kan worden aangekocht via mij, stuurt u daarvoor een email :)

  liefs,
  Sabrina

  Mai Designs NL

  BeantwoordenVerwijderen