dinsdag 9 juni 2015

Lieve zwangere dame achter het pc scherm ....


Nu u toch hier bent heb ik iets mede te delen:

Met Abigail gaat het prima, vandaag is ze gecorrigeerd 5 maanden, (ongecorrigeerd bijna 8)  en ze ontwikkelt zich geweldig goed! Sinds een paar dagen heeft ze geleerd om zich op haar buikje te draaien, iets waar ze de hele dag door met een grote glimlach en veel gezellig kabaal gebruik van maakt :D 
Wij hebben via facebook rondom haar geboorte enorm veel steun gehad van vrienden en familie, maar vooral van vreemden en super lieve mensen vanuit de naai groepjes die ik heb mogen leren kennen. 
Ik kan alleen maar hopen dat zij die helaas hetzelfde door gaan maken als wij eenzelfde warme golf steun mogen ontvangen.

Nu stond ik onder begeleiding in het ziekenhuis en toch werd de pre eclampsia (of zwangerschaps vergiftiging) niet als zodanig herkend, waardoor een acute HELLP erop volgde en binnen een dag zorgde dat zij geboren moest worden. Achteraf - gelukkig maar want onopgemerkt had zij het niet gered.

Pre eclampsia komt veel voor tegen het eind van de zwangerschap, laat daarom altijd goed op je bloeddruk letten.
In veel gevallen echter, komt het ook vroeger in de zwangerschap voor, zoals bij mij naar later bleek al in week 25, het moment waarop Abigail in miin buik stopte met groeiend. 
Mijn dringende pleidooi:
Hellp en zware pre-eclampsia zijn ook nu nog de grootste doodsoorzaak in het kraambed. Neem een verhoogde bloeddruk serieus en als er tekenen zij dat "je een klein babytje hebt en ze fijntjes zal zijn".. laat het nog eens door een expert nakijken.
Het ìs dat ik toevallig een afspraak net de gyneacoloog had de dag na mijn hellp insulten, anders....
Ik ben niet bitter want niets had iets aan mijn situatie kunnen veranderen, het was dat ik werd opgenomen in een specialistisch ziekenhuis (het MMC) dat de groei afwijking en alle ernst werd opgemerkt. En ik ben godschruwelijk blij dat ze ons daar hebben gered.
Dus

Zwanger en griepachtige verschijnselen als:
Hoge bloeddruk
Algeheel versufde indruk
Tintelingen en slapende ledematen maar ook in gezicht
En witte slierten in de urine (eiwitten)... laat je A.U.B. GOED ONDERZOEKEN DOOR EEN SPECIALIST.
Xxx
dat kan 2 levens redden


meer informatie: 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten