vrijdag 19 augustus 2016

Informatie

Wat doen we?
Wij, de mama's van prematuur en dysmatuur geboren kindjes, en lieve engelen die mee naaien, maken hemdjes, jurkjes, vestjes, kruippakjes, mutsjes en dekentjes voor in de couveuse en om mee te buidelen voor de diverse ziekenhuizen in Nederland, België en Duitsland zelfs.

Hoe doen we dat? 
De ouders nemen zelf contact op met "hun" ziekenhuis, de afdeling waar hun kindje zo lang in een glazen huisje heeft gewoond en de verpleging die hen zo geweldig hielp.
Na een afspraak ontdekken we zo waar het ziekenhuis behoefte aan heeft, en waar mogelijk maken we dat met de hand. Met de naaimachine en zelfs met de haaknaald! 


Waarom doen we dat? 
Pakjes, rompertjes, vestjes, mutsjes en jurkjes zijn zo vreselijk moeilijk om aan te komen als je nét ouder geworden bent van een prematuurtje. Vooral in het begin, wanneer het huidje nog zo dun is en er nog zo veel alarmen afgaan, is het fijn als de kleintjes onder een klein zacht couveuse dekentje kunnen liggen. Of onder een mooi gekleurd dekentje tijdens het buidelen bij papa en mama. 
Het moment van "eerste kleertjes" is ineens daar, en daar kan je niet altijd even goed op voorbereid zijn. Ziekenhuizen zijn hier niet altijd toe in staat om deze pakjes en dekentjes te verzorgen. Dat hoeft ook niet he maar het is zo fijn als ze die in voorraad in de kast hebben liggen en kunnen gebruiken voor jouw kindje. 

Abigail, ons eigen dochtertje, mocht onder zo'n dekentje liggen toen ze net in haar glazen huisje lag. Dat maakt het zoveel meer vertrouwd, thuis, warm - liefdevol. Een verpleegkundige maakt in haar vrije tijd ook dekentjes voor gebruik in de couveuse. Lieve mensen hebben een inktvisje gehaakt..Op het moment zelf was ik niet in staat te naaien.
Abigail is geboren na 28 weken zwangerschap met een groei achterstand van 3 weken waardoor zij nog maar 780 gram woog bij geboorte. Artsen probeerden de zwangerschap nog te rekken op de dag van de opname maar dat mocht niet baten, een dag later was ze geboren en woonde ze vanaf dat moment in haar glazen huisje.

Kleine dekentjes, en wanneer ze mogen, kleine kleertjes en mutsjes, helpen het kindje op op temperatuur te blijven, en vaak kan de couveuse zelfs een graadje lager.

We maken het, en geven het aan het ziekenhuis, voor de kleine helden en ook een deel voor onszelf. Er is iets therapeutisch aan het maken van de hele kleine kleertjes heb ik zelf ervaren. Zeker ook het praten met de verpleging nog en je kindje op de Nicu of de afdeling laten zien doet zoveel voor de harde maar ook mooie herinneringen.
Het ontwerpen van het pakje heeft heel veel goeds voor mij persoonlijk gedaan en ik ben blij het patroontje met zovelen te mogen delen en dat zovelen de grotere maatjes ook hebben aangeschaft! Dat helpt!


Hoe kan u helpen?
Het kruippakje Abbieke is via mij (Sabrina van Doesburg van Mai Designs NL) te verkrijgen.
via de Informatie groep op FB kunt u het ook aanvragen als u dat prettiger vindt, dan krijgt u het via Messenger allemaal toegestuurd.

In prematuurmaatjes tegen vrijwillige donatie, en in de maatjes 56 t/m 80 voor € 4.50 voor het PDF patroon. Hiermee krijgt u ook toegang tot de Abbieke Patroon werkgroep, waar meer tips staan en vele voorbeelden.
NB De prematuurmaatjes zijn dus gratis, een donatie van ouders van een kindje op de Nicu zullen wij nooit verlangen.

U kan ook helpen door mee te naaien. Als ouder, of als sympathisant. u bent van harte welkom!
Voor alle naaisters hebben wij een speciale werkgroep, waar alle patroontjes beschikbaar zijn die ik zelf gebruik.

Hoe helpt Abbiekes Gift U? 
Waar mogelijk en waar nodig bieden wij de steun en de backup. Een plaats om allemaal te verzamelen en uw verhaal kwijt te kunnen. Een blog waar u uw eigen verhaal mag schrijven, en helpen u met het materiaal wanneer u dat zelf niet vinden kunt. Momenteel zijn er achter de schermen grootse dingen gaande. allemaal even mooi en dat betekend dat we nog meer kunnen doen.
LINKS

waar naaisters en geïnteresseerden verzamelen

Waar nieuws gepost wordt en u het patroontje kunt aanvragen. 

De werkgroep van het patroontje in maat 44 t/m 80 - toegang wordt alleen gegeven aan hen die het patroon aangekocht / gekregen hebben
Héél erg belangrijk voor Abbiekes Gift


Kunt u een Abbieke pakje bestellen? 

Jazeker dat kan. Helaas ben ik maar alleen en heb niet altijd handen over om een Abbieke te maken. Voor prematuur pakjes probeer ik altijd tijd te vinden en een dekentje of mutsje mag u altijd aanvragen! Ook sterrenjurkjes kunnen wij u mee helpen. Dekentjes mutsjes en sterrenpakjes altijd gratis <3 


Er zijn een aantal webwinkels die Abbiekes Gift ondersteunen, al dan niet financieel, en met plezier geef ik u een lijst waar u terecht zou kunnen om een Abbieke te bestellen wanneer ik uw opdracht niet aannemen kan. 

Wij rekenen allen € 25,- per Abbieke.
Wanneer er een financiele gift terug komt vanuit de winkel zal ik dat melden met een * achter de naam.

Kleine Lucas (NL) * (op FB)
Nicole is inmiddels een dierbare vriendin en de eerste die handgemaakte Abbiekes in haar winkel aanbood. Nog steeds overigens dus neemt u daar vooral een kijkje!
"De prematuur kleding collectie van het merk Kleine Lucas is handgemaakt door Nicole, een creatieve ervaringsdeskundige in de wereld van prematuur/dismatuur geboren baby's. Naast de eigen collectie voeren we ook prematuur kleertjes van andere merken. Deze zijn zorgvuldig uitgezocht en passen prima binnen de visie van Kleine Lucas.
Ook zijn wij gestart met de verhuur van prematuur kleertjes. Dit gebeurt dmv pakketten met een borgsysteem. Bent u geinteresseerd? Kijk eens onder het hoofdstukje huren.  Hierin wordt alles haarfijn uitgelegd."

Rock that Cradle Texel 
Handgemaakte kleding en ook het Abbieke kunt u bij haar bestellen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten